logo
Ο μοναδικός πανελλαδικός κατάλογος
για καταστήματα και προμηθευτές!

Ντόνατς

Υλικά: (γιά τη ζύμη)

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. γάλα
  • 100 γρ. πουρές πατάτας(φρέσκος)*
  • 5 κουτ.γλυκού μαγια
  • 50 γρ.ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ.σούπας σπορέλαιο
  • ½ κουτ.γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

Βάζουμε το γάλα στον φούρνο μικροκυμάτων να ζεσταθεί(όχι να καίει).Προσθέτουμε την μαγιά με πολύ λίγη ζάχαρη ανακατεύουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.Σε άλλο σκεύος βάζουμε το αλεύρι,τον πουρέ,το αλάτι,την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά,μέχρι να γίνει ένα ομοιογενες μίγμα.Κατόπιν προσθέτουμε το γάλα με την μαγιά,το σπορέλαιο και ανακατεύουμε καλά με το χέρι η σε μίξερ μέχρι να σφίξει η ζύμη.Απλώνουμε την ζύμη σε φύλλο με πάχος περίπου 1,5 εκατοστό και κόβουμε με στρογγυλή φόρμα κύκλους με τρύπα στη μέση.Αφήνουμε τα ντόνατ μας για 10 λεπτά σκεπασμένα με μια πετσέτα να φουσκώσουν και βάζουμε λάδι σε βαθύ τηγάνι να κάψει.Ρίχνουμε ένα-ένα(ανάλογα το μέγεθος του τηγανιού)και βγάζουμε μόλις πάρουν "χρυσοκαφε" χρώμα.Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.

Υλικά: (Για το γλάσσο)

  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ.σούπας σκόνη κακάο
  • 3 κουτ.σούπας γάλα

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε καλά στο μίξερ για 5 λεπτά,βάζουμε σε ένα πιάτο και ρίχνουμε τα ντόνατ μας έτσι ώστε να καλυφθεί με γλάσο το 1/3 του πάχους τους.

*Πλένουμε και αφήνουμε την πατάτα (με τον φλοιό)στόν φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να μαλακώσει.Την ξεφλουδίζουμε και την βάζουμε στο μπλέντερ για να την κάνουμε πουρέ.

iconΑναζήτηση Επιχείρησης