logo
Ο μοναδικός πανελλαδικός κατάλογος
για καταστήματα και προμηθευτές!

Κρουασάν

Υλικά:
  • 600 gr αλεύρι δυνατό
  • 150 gr βούτυρο
  • 150 gr ζάχαρη
  • 15 gr μαγια
  • 150 gr γάλα
  • 3 αβγά
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Βάζουμε το ¼ του αλευριού σε μια λεκάνη και ανοίγουμε λακκούβα στην οποια βάζουμε την μαγια διαλυμένη σε λίγο χλιαρό γάλα.Δουλεύουμε ώστε να γίνει αραιη ή ζύμη,την οποια βάζουμε σε ζεστό μέρος να ανεβεί.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 2 από τα αβγά,το αλάτι,τη ζάχαρη,το γάλα,το βούτυρο και τα μυρωδικά.Τοποθετούμε την κατσαρόλα στην φωτιά να "χλιαρίνει" κατόπιν ρίχνουμε στην ζύμη που έχει ανεβεί.Ανακατεύουμε να ενωθούν και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλευρι και ζυμώνουμε καλά.Βάζουμε ξανά την ζύμη μας να ανεβεί σε ζεστό μέρος και όταν φουσκώσει ανοίγουμε τη ζύμη μας φύλλα πάχους 2 χιλιοστών.Κόβουμε τριγωνικά σχήματα.Τα τυλίγουμε ρολό αρχίζοντας από τη μια γωνία,και τα τοποθετούμε στην λαμαρίνα έτσι ώστε να πάρουν σχήμα μισοφέγγαρου.Τα αλείφουμε με αβγό και ψήνουμε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.

iconΑναζήτηση Επιχείρησης