logo
Ο μοναδικός πανελλαδικός κατάλογος
για καταστήματα και προμηθευτές!

Δίπλες

Υλικά:
  •   320 γρ. αλεύρι
  •   120 γρ. ζάχαρη
  •   320 γρ. ζάχαρη άχνη
  •   3 αβγά
  •   2 ποτηράκια λικέρ μαρασκίνο
  •   1 κουτ. γλυκού μπέικην πάουντερ
  •   Κανέλα

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το αλεύρι με την μπέικιν και ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση.Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε λίγο-λίγο και το λικέρ.Ρίχνουμε το μίγμα των αβγών στη λακκούβα και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει σφιχτή η ζύμη μας.Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 25-30 λεπτα και την ξαναζυμώνουμε.Πλάθουμε μικρά μπαλάκια ,που τα ανοίγουμε λεπτό φύλλο και με ένα μαχαίρι μυτερό κόβουμε κορδέλες,πλάτους 2 δαχτύλων.Τυλίγουμε σε μορφή σπείρας και ρίχνουμε σε βαθύ τηγάνι να τηγανιστούν για 5 λεπτά η ωσότου να ροδίσουν.Αφήνουμε τις τηγανισμένες διπλες σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι και σερβίρουμε σε πιατέλα πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

iconΑναζήτηση Επιχείρησης