logo
Ο μοναδικός πανελλαδικός κατάλογος
για καταστήματα και προμηθευτές!

Χωριάτικο ψωμί

Υλικά
  • 1 κιλό αλεύρι ολικής άλεσης
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 700 ml νερό (χλιαρό)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι


Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλο το αλεύρι και την μαγιά και το αναμειγνύουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και πολύ σιγά το χλιαρό νερό ανακατεύοντας ταυτόχρονα πολύ καλά. Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε το μίγμα πολύ καλά έως ότου το γίνει πολύ μαλακό. Αφού το μίγμα είναι έτοιμο (έχει μαλακώσει αρκετά) σκεπάζουμε το μπολ με μία πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του. Αφού διπλασιαστεί το μίγμα, προσθέτουμε το λάδι και ζυμώνουμε ξανά την ζύμη. Έπειτα αφού λαδώσουμε καλά το ταψί ή την φόρμα τοποθετούμε την ζύμη. Ψήνουμε το ψωμί μας για μια ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

iconΑναζήτηση Επιχείρησης