logo
Ο μοναδικός πανελλαδικός κατάλογος
για καταστήματα και προμηθευτές!

Σνακ - Κολατσιό

Πολλά αρτοποιεία προσφέρουν σνακ όπως, κρουασάν, χορτόπιτα, λουκανικόπιτα, ατομικό κομμάτι μπουγάτσας κ.α.

Τα προϊόντα αυτά φτιάχνονται στα εργαστήριο τους καθημερινά, σε τέτοιες ποσότητες ώστε να διατηρείται η ποιότητα η φρεσκάδα τους καθημερινά αναλλοίωτη.

Η ποικιλία έγκειται αποκλειστικά στον ιδιοκτήτη αφού αυτός γνωρίζει τι ζητάει ο κόσμος που επισκέπτεται το αρτοποιείο του.

Μερικά παραδείγματα από προϊόντα για το κολατσιό!

Κρουασάν: από τα πλέον κλασσικά τρόφιμα για κολατσιό, μπορεί να είναι απλό (βουτύρου), με γέμιση (σοκολάτα λευκή και μαύρη, κρέμα, μιλφέιγ, βύσσινο, κεράσι) με κομματάκια σοκολάτας στην ζύμη ή επικάλυψη σοκολάτας. Φυσικά οποιοσδήποτε από τους δυο συνδυασμούς μπορεί να γίνει και μόνο κριτήριο είναι η αγορά και ο αρτοποιός. Δείτε την συνταγή για φρέσκο κρουασάν!

Χορτόπιτα: Όπως ακριβώς η χορτόπιτα που φτιάχνουμε στο σπίτι μας απλά σε ατομική μερίδα. Μπορεί να έχει διάφορα χόρτα αν και το πιο συνηθισμένο είναι το σπανάκι. Είναι ένα τετράγωνο κομμάτι φύλλου με την γέμιση. Για να φτιαχτεί χρησιμοποιούμε αυγά, χόρτα, αλεύρι, μαγιά, αλάτι, πιπέρι, λάδι.

Μπουγάτσα: την έχουμε αναφέρει και στην κατηγορία Γλυκά. Πολλά ζαχαροπλαστεία και φούρνοι την προσφέρουν σε ατομική μερίδα. Είναι ένα γλυκό με φύλλο και με κρέμα ή τυρί και ζάχαρη άχνη και κανέλα από πάνω. Πολλές φορές το συναντάμε και με χορταρικά όπως σπανάκι ή κιμά. Έχει τη μορφή πίτας και τρώγεται όλες τις ώρες της ημέρας ενώ είναι παράδοση το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς να τρώμε μπουγάτσα για το ‘καλό'. Φημισμένες περιοχές παραγωγής μπουγάτσας είναι η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες.

Λουκανικόπιτα: Ένα πολύ γνωστό αρτοσκεύασμα σαν κολατσιό. Περιέχει ένα λουκάνικο και είναι τυλιγμένο με αφράτη ζύμη. Πολύ απλό στην παρασκευή του, τρώγεται όλες τις ώρες τις ημέρας.

Πεϊνιρλί: ένα αρτοσκεύασμα που αν γίνει σε μεγάλο μέγεθος μπορεί να αποτελέσει κανονική μερίδα φαγητού. Έχει σχήμα τηγανιού με δυο λαβές (ή παντόφλας για άλλους) και είναι ανοιχτό στη μέση. Έχει αφράτη ζύμη και η γέμιση του είναι αλμυρή. Μπορούμε να βάλουμε τυρί, ντομάτα, λουκάνικο, πιπεριές, κρεμμύδι, μανιτάρια κ.α. Μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για μια παραλλαγή της πίτσας με διαφορετικό σχήμα.

Πίτσα: Η γνωστή σε όλους μας πίτσα, σε στρογγυλό ή τετράγωνο κομμάτι. Με αφράτο ή κανονικό ζυμάρι, με πολλά ή λίγα υλικά όπως τυρί και ντομάτα στην πιο απλή της μορφή. Η ζύμη φτιάχνεται σύμφωνα με ιταλικά πρότυπα (ίσως διαφέρει από αρτοποιείο σε αρτοποιείο λόγω του ψησίματος) ενώ κυρίως χρησιμοποιείται τυρί Edam. Μπορείτε να τη βρείτε τραγανή ή ξεροψημένη. Το καλύτερο κολατσιό που υπάρχει για ορισμένους.

Τυρόπιτα: και πάλι μια ατομική έκδοση της οικογενειακής συνταγής. Τυρί, συνήθως φέτα, Edam, Gouda, γραβιέρα ή μυζήθρα και φύλλο, πολλές φορές τραγανό. Μπορεί να έχει σαν γαρνιτούρα κανέλα ή ζάχαρη (αν έχει μυζήθρα μέσα).

Ντόνατς: ένα πολύ γνωστό και νόστιμο αρτοσκεύασμα. Μπορεί να έχει διάφορα σχήματα, αν και πιο γνωστό από όλα είναι το κυκλικό με την τρύπα στην μέση. Μπορεί να έχει επικάλυψη σοκολάτα, καρύδα (σε συνδυασμό ή όχι με την σοκολάτα) ζάχαρη καθώς και σχέδια για διακόσμηση. Πολλές φορές έχει γέμιση σοκολάτα. Έχει αφράτη ζύμη και είναι αρκετά γλυκό. Δείτε την συνταγή για ντόνατς!

Κουλούρια: τα έχουμε αναφέρει και στην κατηγορία Κριτσίνια-Βουτήματα-Κουλούρια αλλά ας τα δούμε και εδώ. Τα κουλούρια είναι στρογγυλά, μπορούν να είναι απλά ή με σουσάμι και ως προς το μέγεθος μεγάλα ή μικρά. Τρώγονται συνήθως για πρωινό, ενώ μπαγιατεύουν και ξεραίνονται γρήγορα. Φτιάχνονται από σταρένιο αλεύρι και είναι συνήθως τραγανά. Υπάρχει βέβαια και μια κατηγορία που είναι από αφράτη ζύμη και θυμίζουν πάρα πολύ στην γεύση το τσουρέκι.

Μουστοκούλουρα:
Παραδοσιακό Ελληνικό γλύκισμα που τρώγεται και σαν κολατσιό.
Δείτε την συνταγή για μουστοκούλουρα!

Λιόψωμο:
Το ψωμί σε μια παραλλαγή του που στην Ελλάδα έχει μεγάλη απήχηση. Στην κανονική ζύμη του ψωμιού, ανακατεύουμε ελιές και μετά το ψήνουμε. Μας δίνει ένα πολύ γευστικό αποτέλεσμα και υγιεινό ταυτόχρονα. Δείτε την συνταγή για λιόψωμο!

Ζαμπονοτυρόπιτα: Μια πολύ ‘κλασσική' προτίμηση του Έλληνα για κολατσιό. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για μια εναλλακτική πρόταση στην επιλογή του ψημένου τοστ με ζαμπόν και τυρί. Μέσα σε φύλλο, αφράτο συνήθως, βάζουμε τυρί και ζαμπόν και μετά το ψήνουμε ώστε να λιώσει. Είναι ένας χορταστικός συνδυασμός με μεγάλη θερμιδική αξία.

Μηλόπιτα: Ένα σπιτικό γλυκό που πλέον μας συνοδεύει όπου εμείς θέλουμε. Συνήθως έχει το κλασσικό σχήμα της τάρτας μηλόπιτας, σχήμα κυκλικό ή τετράγωνο και κανέλα για γαρνιτούρα. Διάσημη είναι η συνταγή της Γαλλικής μηλόπιτας, με συγκεκριμένο σχήμα. Αυτό το σχήμα χρησιμοποιείται και σήμερα περισσότερο.

Λουκουμάς: Ένα αρτοποίημα με αφράτο ζυμάρι και ζάχαρη για γαρνιτούρα-επικάλυψη. Συνήθως είναι στρογγυλό με μια τρύπα στη μέση. Καμιά φορά το γεμίζουν με σοκολάτα. Είναι χορταστικό και έχει πολλές θερμίδες και υδατάνθρακες.

Σταφιδόψωμο: Το σταφιδόψωμο είναι από τις πιο γευστικές παραλλαγές του ψωμιού στην Ελλάδα. Παραγωγός χώρα και των δυο, δεν ήταν δυνατό να μην συνδυαστούν. Η διαδικασία που ακολουθείται εδώ είναι ίδια με του λιόψωμου. Γευστικότατο, υγιεινότατο, προσφέρει μια γλυκάδα σε όσους θέλουν να φάνε ψωμί σε συνδυασμό με γλυκό.

Μπουρεκάκια
: Ορεκτικό για το τραπέζι μας, αλλά και σαν κολατσιό, το μπουρέκι αποτελεί μια καλή και αξιόπιστη επιλογή. Είναι ρολά ζύμης με γέμιση από κρέμα, κρέας, κιμά ή χόρτα μέσα.

 


Σχετικά άρθρα για Σνακ - Κολατσιό

Κριτσίνια

Τα κριτσίνια και τα παρεμφερή με αυτά παρασκευάσματα αποτελούν πρώτης τάξεως σνακ για όλες τις ώρες.

Κουλουράκια

Τα κουλουράκια είναι το κατεξοχήν βούτημα που έχουμε για τον καφέ, το τσάι και το πρωινό μας αλλά και το πιο πρόχειρο έτοιμο σνακ που μπορούμε να φάμε. Μπορούμε να τα βρούμε σε πολλά σχήματα, παραλλαγές στην συνταγή, στο ψήσιμο και στο σερβίρισμα.

iconΑναζήτηση Επιχείρησης