logo
Ο μοναδικός πανελλαδικός κατάλογος
για καταστήματα και προμηθευτές!

Μπομπότα με σταφίδες

Υλικά:
  • 1.200 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 320 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 320 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ.σόδα
  • Ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε δυο κιλά νερό (χωρίς να βράσει) και το ρίχνουμε λίγο-λίγο στο καλαμποκάλευρο ,που το έχουμε σε μια λεκάνη ,ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα για να μην κάνει κόμπους.Ρίχνουμε το ξύσμα του λεμονιού,τη σόδα ,,τις σταφίδες και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε και το λάδι(πάντα ανακατεύοντας)Ρίχνουμε το χυλό που δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ σφιχτός ούτε πολύ αραιός σε καλά λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά.Ξεφουρνίσουμε και αφού κρυώσει κόβουμε την μπομπότα μας σε φέτες.

iconΑναζήτηση Επιχείρησης