logo
Ο μοναδικός πανελλαδικός κατάλογος
για καταστήματα και προμηθευτές!

Ελιόψωμο

Υλικά:

  • 500 γρ αλεύρι φαρίνα κοσκινισμένη
  • 2 κ σ βούτυρο βιτάμ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ σ ρίγανη
  • 1 κούπα φέτα τριμένη με το χέρι
  • 1 χούφτα ελιές ψιλοκομμένες
  • 1 ποτήρι νερό
  • λίγο γάλα για το άλειμα
  • λίγο αλάτι


Εκτέλεση:

Λιώνουμε το μισό βούτυρο, σωτάρουμε το κρεμύδι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το κρεμύδι, το υπόλοιπο βούτυρο , την ρίγανη, την φέτα

Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε ώσπου να μην κολλάει.

Σχηματίζουμε το καρβέλι μας, χαράζουμε με το μαχαιρι και το αλείφουμε με το γάλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°  για 40' περίπου.

 

iconΑναζήτηση Επιχείρησης